לייעוץ חייגו עכשיו!

050-635-1208

דירת קבלן – מקרקעין

דירת קבלן

דיירים מתלוננים על רטיבות ונזילות בדירה החדשה- מה עושים?

לא סוד כי מצב הנדל"ן במדינתינו תופס תאוצה וזאת על אף דיווחים שונים על ירידת מחירים, בפועל ובנסיעה קצרה על איילון ובתוך הפריפריות השונות ניתן לראות אין ספור מנופים ואתרי בנייה, מצב זה מביא  לבעיה אצל רוכשי דירות מגורים מאת קבלנים. הביקוש לקניית דירות על הנייר עולה והכל בשל מחירים אטרקטיביים ומנגד, קבלנים מעוניינים לסיים פרויקטים במינימום זמן על מנת לעבור לפרויקט הבא.

מצב זה פותח דלת  לבעיות חוזרות ונשנות אצל הרוכשים, הדירות נבנות בחיפזון ובמהירות תוך מטרה לסיים את הפרויקט במינימום זמן (שלא למותר לציין את התחייבות הקבלן כלפי הרוכשים למועד מסירת החזקה בנכס). התוצר הישיר אם כן של בניה מהירה הוא, תלונות דיירים על נזקים רבים הן בדירותיהם החדשות והן ברכוש המשותף כדוגמת רטיבות, נזילות, חריגות שונות ועוד…

עת אנו עומדים בפתחה של עסקת מקרקעין לרכישת דירת מגורים מקבלן, ראוי שתדעו מס' נתונים: ישנם לא מעט הבדלים משמעותיים בין רכישת דירת מגורים יד שניה אל מול רכישת דירת מגורים מקבלן.

ראשית ובטרם רכישת דירת מגורים, חשוב לבחון את סביבת המגורים על מנת לעמוד על המחירים, לבדוק השכנים, הנופים מסביב והכי חשוב, את אופי וטיב הבנייה של הקבלן המבצע, זאת ניתן לעשות ע"י סיור קצר ושיחות עם שכנים באזור ו/או ע"י סיור בפרויקטים אחרים של הקבלן.

על הקבלן חלה אחריות מגוונת כלפי דירתכם אף לאחר רכישתכם בפועל כאשר אחריות זו מחולקת לתקופת הבדק ולתקופת האחריות.

  • תקופת בדק: אחריותו של הקבלן היא על דירות שנרכשו החל מיום 6.4.2011 ואילך.

תקופת זו מתחילה מיד במסירת החזקה בנכס ונמשכת לתקופה של בין שנה-שבע שנים [בהתאם לסוג הליקוי]. בתקופה זו חלה החובה לתיקון נזקים בדירה על הקבלן, אלא אם יוכח כי הגורם לקרות הנזק הוא הרוכש עצמו, על כן לא בהכרח כי הקבלן ירוץ לתקן אי אלו נזקים כאשר הגורם הישיר לקרות אותם נזקים הוא אתם, גם אם הנזק נגרם שלא במזיד.

בתקופת זו עפ"י חוק המכר (דירות) תשע"א-2011 קיימת חלוקה של נזקים ותקופת אחריות הקבלן :

לצורך הדוגמא: ליקוי שגילתם בריצוף או בחיפוי פנים יהא תחת אחריות הקבלן לתקופה של עד שנתיים מיום מסירת החזקה.

כשל באיטום המבנה או ליקוי בנזילות, מערכות צנרת לרבות מים, מערכת הסקה ומרזבים, ביוב- תקופת אחריות הקבלן תהא למשך 4 שנים מיום מסירת החזקה. עד כה ניתן פירוט תקופת הבדק בדירות שנרכשו לאחר יום 6.4.2011

כעת נשאלת השאלה מהי תקופת הבדק בדירות שנרכשו עוד לפני יום 6.4.2011.? אם כן כך:

רטיבות בגג/קירות-3 שנים, סדקים בקירות-5 שנים, צנרת לרבות מערכת הסקה ומרזבים-שנתיים.

כפי שפורט לעיל החוק מונה רשימה ארוכה של סוגי ליקויים בפירוט תקופת אחריות הקבלן.

  • תקופת אחריות-

בתקופה זו חובת ההוכחה תחול עליכם – רוכשי הדירה החדשה, עליכם תהיה מונחת החובה להוכיח, כי הליקוי לו אתם טוענים הינו תוצר ישיר של תכנון לקוי של הבניין, מהעבודה ו/או מהחומרים. תקופה זו מתחילה מיד עם סיום תקופת הבדק כאמור לעיל ונמשכת כ-3 שנים לערך.

בסיומן של 2 התקופות האמורות לעיל [תקופת בדק + תקופת אחריות] תחול על הקבלן אחריות נוספת: 1. בגין אי יציבות הבניין או בבטיחותו ואשר מקור הבעיה הינו בשלד הבניין או ביסודותיו.

  1. בגין תקלה אשר לא הייתה אפשרות סבירה לגלות אותה בשנים הראשונות של הקמת הבניין כמו

לדוגמא אי התאמה אשר טרם דווחה וטרם תוקנה.

כיצד מממשים את זכותכם?

בשלב הראשוני מומלץ  להודיע ו/או לפנות לקבלן אודות ליקויים אשר חשפתם ולבקש/לדרוש ממנו את תיקונם, פעולה זו לעיתים תחסוך עבורכם טרחה, כסף וזמן רב.

ככול והקבלן אינו מעוניין בתיקון הליקוי ו/או נראה כי אינו מתעתד לתקנו, ניתן יהיה להגיש נגדו תלונה לרשם הקבלנים במשרד הבינוי והשיכון.

הדרך הנוספת כפי שרבים פועלים כיום, היא לפנות לעו"ד לטובת הגשת תביעה משפטית מלווה בחוו"ד מומחה.

*** האמור במאמר זו אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי פרטני ונותן מבט כללי על הנושא.

אז מה היה לנו עד כה?

אהבתם? שתפו!
Facebook
LinkedIn
Telegram
Twitter
WhatsApp
Email
יש לכם שאלה?
השאירו פרטים ואחזור אליכם בהקדם.

כתבות נוספות

מחיקת חובות

מחיקת חובות

מחיקת חובות ללא הליך פשיטת רגל   מהי מחיקת חובות ללא הליך פשיטת רגל? לא פעם נתקל משרדנו באזרחים אשר נטלו הלוואות שונות מאת הבנקים

קרא עוד »
בית המשפט העליון

בית משפט העליון

לבית המשפט העליון ישנם 2 כובעים בהם הוא יושב: כובע ראשון הוא – בית המשפט לערעורים. כובע שני הוא בג"ץ בכובעו הראשון של בית המשפט

קרא עוד »

בית דין רבני

סמכויות השיפוט בענייני המעמד האישי בישראל ניתנת ל-2 ערכאות מקבילות של בתי משפט, בית המשפט לענייני משפח ובתי הדין הדתיים. ראשית נסקור את סוגי בתי

קרא עוד »

כיצד נפתח הליך בוררות?

הליך בוררות יכול ויפתח על ידי פניה של צדדים אשר הסכימו בהסכם כי ככול ויצופו סכסוכים עתידיים ברי כי העניין יועבר להתדיין בפני בורר מוסכם

קרא עוד »

הפטר בפשיטת רגל

הפטר מיד לאחר הכרזה ביהמ"ש רשאי לקבוע מיד לאחר הכרזת החייב כפושט רגל כי יינתן לחייב הפטר לחובותיו. כיצד מבקשים הפטר? חייב שהוכרז כפושט רגל

קרא עוד »