לייעוץ חייגו עכשיו!

050-635-1208

מכירת דירה

אילו בדיקות משפטיות יש לבצע בטרם מכירת דירה?

על עוה"ד המייצג אתכם לערוך הסכם ולנהל מו"מ עם עוה"ד המייצג את הרוכש, השניים ינהלו ביניהם מו"מ על ליצירת חוזה, המוסכם על 2 הצדדים כאשר עוה"ד המייצג אתכם ידאג לעגן ולשמור על מלוא זכויותיכם, לערוך שומת מס (שבח ככול וישנו)  ,תוך ניצול הפטורים ככול וישנם.

כיצד לשמור על זכויות המוכר?

חתימת הרוכש על ייפוי כוח בלתי חוזר לטובת עוה"ד המייצג את המוכר והכל לצרכי מחיקת הערת אזהרה ככול והרוכש מפר את ההסכם. ייפוי הכוח לא יופעל אלא אם ישנה הפרה מצד הרוכש.

מה קורה כשיש רישום משכנתא לדירה?

על מנת שהרוכש יוכל לקבל משכנתא כך שתירשם בנכס, יהיה על המוכר לחתום על כתב התחייבות לרישום משכנתא לטובת המוסד הבנקאי של הרוכש.

על מוכר הדירה לקחת בחשבון אי אלו תשלומים על מנת שיוכל להעריך את שווי הדירה לפני שהיא יוצאת למכירה, כך לצורך העניין, על המוכר לקחת בחשבון כי ייתכן ועתה יחויב בתשלום מס שבח בגין מכירת הנכס (עוה"ד המייצג אתכם אמור לספק עבורכם את המידע באם אתם זכאים לפטור ממס). כמו כן ראוי לתת הדעת בכל הקשור להיטלי השבחה, שכר טרחתו של עוה"ד ועמלת התיווך.

מס שבח

תשלום מס שבח עפ"י רוב יעשה ע"י המוכר ובהתאם להסכמות בחוזה, זהו מס המוטל על המוכר דירה בגין ההפרש בין שווי המכירה לשווי הרכישה דאז ובניכוי הוצאות ובתוספת הוצאות פחת כמו כן וככול ולא היה רווח ברי כי לא יוטל מס שבח.

כיצד מחשבים את שווי הרכישה?

שווי רכישה הינו התשלום ששילם המוכר עבור הדירה הנמכרת ביום בו היא נרכשה ובניכוי ההוצאות המותרות לרבות על פחת.

מהן ההוצאות המוכרות בניכוי לצרכי מיסים?

דמי היתר או דמי השבחה, מס רכישה ששילם בעת רכישת הדירה, מס מכירה, דמי היוון כשמדובר על נכס המצוי על שטח השייך למנהל מקרקעי ישראל, דמי הסכמה ככול ולא שולם היוון, אגרות רישום, הוצאות פרסום לצרכי מכירה, עמלות תיווך ושכר טרחת עו"ד.

משרדנו עתיר ידע וניסיון מוכח של מעל 10 שנים בליווי לקוחותיו בעסקאות מקרקעין. הן באם המדובר על עסקת מכר רגילה והן בליווי קבוצות רכישה, פינוי בינוי, תמא 38 ועוד.

חייגו עוד היום לקבלת טיפול: אייל קורסיה ושות'-עורכי דין

טלפון:050-6351208

  • מאמר זה מספק מידע כללי וראשוני בלבד ואין הוא בא בשום מקרה להחליף ייעוץ משפטי. אין להסתמך על האמור ללא היוועצות עם עו"ד. ויודגש כי הכתוב במאמר זה נכון למועד כתיבתו בלבד.

אז מה היה לנו עד כה?

אהבתם? שתפו!
Facebook
LinkedIn
Telegram
Twitter
WhatsApp
Email
יש לכם שאלה?
השאירו פרטים ואחזור אליכם בהקדם.

כתבות נוספות

מחיקת חובות

מחיקת חובות

מחיקת חובות ללא הליך פשיטת רגל   מהי מחיקת חובות ללא הליך פשיטת רגל? לא פעם נתקל משרדנו באזרחים אשר נטלו הלוואות שונות מאת הבנקים

קרא עוד »
בית המשפט העליון

בית משפט העליון

לבית המשפט העליון ישנם 2 כובעים בהם הוא יושב: כובע ראשון הוא – בית המשפט לערעורים. כובע שני הוא בג"ץ בכובעו הראשון של בית המשפט

קרא עוד »

בית דין רבני

סמכויות השיפוט בענייני המעמד האישי בישראל ניתנת ל-2 ערכאות מקבילות של בתי משפט, בית המשפט לענייני משפח ובתי הדין הדתיים. ראשית נסקור את סוגי בתי

קרא עוד »

כיצד נפתח הליך בוררות?

הליך בוררות יכול ויפתח על ידי פניה של צדדים אשר הסכימו בהסכם כי ככול ויצופו סכסוכים עתידיים ברי כי העניין יועבר להתדיין בפני בורר מוסכם

קרא עוד »

הפטר בפשיטת רגל

הפטר מיד לאחר הכרזה ביהמ"ש רשאי לקבוע מיד לאחר הכרזת החייב כפושט רגל כי יינתן לחייב הפטר לחובותיו. כיצד מבקשים הפטר? חייב שהוכרז כפושט רגל

קרא עוד »