לייעוץ חייגו עכשיו!

050-635-1208

דיני משפחה – משמורת ילדים

מהי משמורת ילדים?

משמעות המושג משמורת ילדים הוא , כי עתה משבני הזוג מעוניינים להתגרש נשאלת השאלה-היכן התגוררו הילדים הקטינים, האם אצל האב או האם.

משמורת ילדים עולה בעיקר במצב דברים בו בני הזוג מעוניינים עתה להתגרש ו/או להיפרד ורוצים הם להסדיר את אופן המשמורת על הילדים. כך לדוגמא במצב בו בני הזוג אינם מתגוררים במשותף, סביר כי יערכו ביניהם הסכם המסדיר את אופי הביקורים והמשמורת על הילדים.

הורי הקטינים עפ"י חוק הם לעולם יהיו האפוטרופוסים הטבעיים של ילדיהם וזאת אף לאחד הגירושין, על כן ומכוח אותה אחריות המוטלת על הורי הילד צריכים הצדדים לדאוג ולהחליט הכיצד יגדל הילד לדאוג לו לצרכים הבסיסיים ואף את אופן חינוך הילדים.

מה ההבדל בין משמורת משותפת למשמורת של הורה יחיד?

זוגות כיום נוהגים לקבוע אחריות משמורת על מי מבני הזוג כך שבעצם בן הזוג אשר אצלו לנים ומתגוררים הילדים מחויב ליתן לבן הזוג את הילדים לביקורים ולקבוע את אופן הסדרי הראייה לרבות על שהיית ולינת הילדים אצל ההורה שאינו משמורן.

עפ"י הרוב, מרבית הזוגות בישראל מנסים תחילה לקבוע הסכמה למשמורת משותפת כך שאף הוצאות חינוך וגידול הילדים מוטלות באופן שוויוני בין בני הזוג, במצב כזה על 2 ההורים לספק פינה חמה בביתם לילדים בעת ביקורם ולספק את כלל התנאים הנדרשים לילדים.

מה עושים כשאין הסכמה למשמורת וכיצד נקבע אופן הסדרי הראייה?

בני הזוג רשאים לערוך בינהם הסכם המסדיר את אופן המועדים והזמנים בהם הילדים ישהו במחיצת מי מבני הזוג בין אם מדובר על משמורת משותפת אם לאו, את ההסכם מגישים לבית המשפט לצרכי קבלת תוקף של פסק דין אלא שביהמ"ש לא יתן לו כל תוקף, בטרם שוכנע כי הסכמות ההורים הן לטובת הילדים .

למה חשוב לקחת עורך דין לעריכת הסכם?

גם כאן כמו בכל הסכם אחר, ראוי לגשת לעורך דין מדיני משפחה על מנת שיוכל לעגן סעיפים מוסכמים בחוזה כך שלא יהיו עליהם מגוון פרשנויות אלא הבנה ופרשנות אחת והיא רצון בני הזוג וטובת הילד.

הסכם טוב יחסוך לכם כסף טרחה וזמן שיפוטי יקר.

משרדנו עתיר ידע וניסיון מוכח של מעל 10 שנים בליווי זוגות הן בעריכת הסכמים והן בלווי משפטי בכתליי ביהמ"ש וישמח לסייע לכם להגיע לפתרון מהיר, יעיל ונכון למקרה האישי והקונקרטי שלכם.

חייגו עוד היום ללא התחייבות: אייל קורסיה ושות'-עורכי דין

טלפון:050-6351208

  • מאמר זה מספק מידע כללי וראשוני בלבד ואין הוא בא בשום מקרה להחליף ייעוץ משפטי. אין להסתמך על האמור ללא היוועצות עם עו"ד. ויודגש כי הכתוב במאמר זה נכון למועד כתיבתו בלבד.

אז מה היה לנו עד כה?

אהבתם? שתפו!
Facebook
LinkedIn
Telegram
Twitter
WhatsApp
Email
יש לכם שאלה?
השאירו פרטים ואחזור אליכם בהקדם.

כתבות נוספות

מחיקת חובות

מחיקת חובות

מחיקת חובות ללא הליך פשיטת רגל   מהי מחיקת חובות ללא הליך פשיטת רגל? לא פעם נתקל משרדנו באזרחים אשר נטלו הלוואות שונות מאת הבנקים

קרא עוד »
בית המשפט העליון

בית משפט העליון

לבית המשפט העליון ישנם 2 כובעים בהם הוא יושב: כובע ראשון הוא – בית המשפט לערעורים. כובע שני הוא בג"ץ בכובעו הראשון של בית המשפט

קרא עוד »

בית דין רבני

סמכויות השיפוט בענייני המעמד האישי בישראל ניתנת ל-2 ערכאות מקבילות של בתי משפט, בית המשפט לענייני משפח ובתי הדין הדתיים. ראשית נסקור את סוגי בתי

קרא עוד »

כיצד נפתח הליך בוררות?

הליך בוררות יכול ויפתח על ידי פניה של צדדים אשר הסכימו בהסכם כי ככול ויצופו סכסוכים עתידיים ברי כי העניין יועבר להתדיין בפני בורר מוסכם

קרא עוד »

הפטר בפשיטת רגל

הפטר מיד לאחר הכרזה ביהמ"ש רשאי לקבוע מיד לאחר הכרזת החייב כפושט רגל כי יינתן לחייב הפטר לחובותיו. כיצד מבקשים הפטר? חייב שהוכרז כפושט רגל

קרא עוד »