לייעוץ חייגו עכשיו!

050-635-1208

נישואין אזרחיים

בית הדין הרבני רשאי לדון בענייני גירושין ונישואין של בני זוג ישראליים יהודים אזרחי המדינה או תושביה ואשר נישאו בנישואין אזרחיים מחוץ לישראל. מאידך, לא יוכל בית הדין הרבני לקנות סמכות ולדון בעניינים ממוניים שבין בני הזוג שנישאו בנישואין אזרחיים וכי סמכות זו תוענק רק לבית משפט לענייני משפחה.

תביעת מזונות אישה

תביעה למזונות אישה ו/או למדור (שלא אגב גירושין) יהודיה כנגד בעלה היהודי יכולה להתנהל הן בבית המשפט לענייני משפחה והן בבתי הדין הרבניים, הכל בהתאם לבחירת האישה.

בית הדין הרבני רשאי אף לדון בתביעת מזונות אישה במצב שבני הזוג אינם אזרחי ישראל או תושביה ובמיוחד במקרים בהם נכרך עניין המזונות בתביעה לגירושין כאשר יודגש כי באם בחרה האישה להקנות סמכות לבית הדין הרבני בעניין המזונות ברי כי היא לא תוכל להגיש מאוחר יותר תביעה לבית המשפט לענייני משפחה.

בית הדין הרבני רשאי לדון בעניינים הבאים כאשר יש הסכמת  2 הצדדים וכשהם יהודים: אפוטרופוס, מזונות, כלכלה, כשרות יוחסין של קטינים, איסור שימוש ברכוש פסול דין, ענייני ירושה (כשיש הסכמה), אימוץ ילדים כשיש הסכמה בכתב של ההורים.

עקרון הסמכות הנמשכת

עניין שנדון בפני ערכאה מסוימת לא יכול שהתדיין בעתיד ובגלגולים אחרים בפני בתי דין/משפט אחרים וכי הגוף המשפטי שקנה סמכות ודן בעניין מסוים הוא הגוף השיפוטי שמוסמך וימשיך לדון בו גם בעתיד. עקרון הסמכות הנמשכת לא יחול במצב דברים בו הערכאה המקורית אישרה באופן פורמאלי הסכם שהונח בפניה ושלא דנו בו.

למה חשוב להיוועץ עם עו"ד

עוה"ד הוא זה אשר ידאג  לכלל ההגנות ולכלל הזכויות המגיעות למי מהצדדים הוא זה אשר ידאג לצפות פני עתיד בטרם חתימה על הסכם ממון או הסכם גירושין. הידע והכלים המשפטיים העומדים למייצג אתכם אינן מצויים ברשות הכלל או ברשות אותם לקוחות ועל כן ראוי כי כל מסמך משפטי או עניין משפטי יעבור אך ורק דרך עיניים של עו"ד המייצג אתכם.

מרבית הבעיות בדיני משפחה ובדיונים הנערכים מידי יום בין כתלי בית המשפט או בתי הדין, מגיעות וצפות רק בעתיד ולגבי עניינים ודברים שמעולם לא נתקלתם או שמעתם עליהם כלל, כמו גם הטיפול והידע המצוי בידי עוה"ד עשוי להניב פירות בצורת הסכמות וחיסכון כספי עצום ל-2 הצדדים.

משרדנו מלווה מידי יום זוגות ויחידים, מאות לקוחות בערכאות השונות והמגוונות על מנת להגיע לתוצאות המתאימות ביותר ללקוחותינו.

חייגו עוד היום: אייל קורסיה ושות'-עורכי דין טלפון:050-6351208

  • מאמר זה מספק מידע כללי וראשוני בלבד ואין הוא בא בשום מקרה להחליף ייעוץ משפטי. אין להסתמך על האמור ללא היוועצות עם עו"ד. ויודגש כי הכתוב במאמר זה נכון למועד כתיבתו בלבד.

אז מה היה לנו עד כה?

אהבתם? שתפו!
Facebook
LinkedIn
Telegram
Twitter
WhatsApp
Email
יש לכם שאלה?
השאירו פרטים ואחזור אליכם בהקדם.

כתבות נוספות

מחיקת חובות

מחיקת חובות

מחיקת חובות ללא הליך פשיטת רגל   מהי מחיקת חובות ללא הליך פשיטת רגל? לא פעם נתקל משרדנו באזרחים אשר נטלו הלוואות שונות מאת הבנקים

קרא עוד »
בית המשפט העליון

בית משפט העליון

לבית המשפט העליון ישנם 2 כובעים בהם הוא יושב: כובע ראשון הוא – בית המשפט לערעורים. כובע שני הוא בג"ץ בכובעו הראשון של בית המשפט

קרא עוד »

בית דין רבני

סמכויות השיפוט בענייני המעמד האישי בישראל ניתנת ל-2 ערכאות מקבילות של בתי משפט, בית המשפט לענייני משפח ובתי הדין הדתיים. ראשית נסקור את סוגי בתי

קרא עוד »

כיצד נפתח הליך בוררות?

הליך בוררות יכול ויפתח על ידי פניה של צדדים אשר הסכימו בהסכם כי ככול ויצופו סכסוכים עתידיים ברי כי העניין יועבר להתדיין בפני בורר מוסכם

קרא עוד »

הפטר בפשיטת רגל

הפטר מיד לאחר הכרזה ביהמ"ש רשאי לקבוע מיד לאחר הכרזת החייב כפושט רגל כי יינתן לחייב הפטר לחובותיו. כיצד מבקשים הפטר? חייב שהוכרז כפושט רגל

קרא עוד »