לייעוץ חייגו עכשיו!

050-635-1208

תביעה ייצוגית

מהי תבענה ייצוגית?  

תובענה המנוהלת בשם קבוצת בני אדם, שלא ייפו את כוחו של התובע המייצג לכך, ואשר מעוררת שאלות מהותיות של עובדה או משפט המשותפות לכלל חברי הקבוצה.

מאחר וקיימת חשיבות ציבורית רבה כאשר מאידך התובע הייצוגי מייצג ציבור רחב של תובעים, נבנתה פלטפורמה המפקחת על השלבים השונים של ההליך.

בשלב הראשוני וככול ותובע מעוניין להגיש תובענה ייצוגית, יהיה עליו תחילה להגיש בקשה לאישור ניהול תובענה ייצוגית אליה תצורף התובענה עצמה.

על מנת שבית המשפט יאשר את התובענה להמשך דיון, על התובע להוכיח כי תובענה ייצוגית היא הדרך היעילה וההוגנת ביותר להכריע בסכסוך, שכן התובענה מעוררת שאלות שבעובדה או שבמשפט לכלל חברי הקבוצה התובעת וכן עליו להוכיח כי ההליך ינוהל בדרך הולמת ובתום לב.

מימון תובענות ייצוגיות?

במשרד המשפטים הוקמה קרן למימון תובענות ייצוגיות, אשר תפקידה לסייע למייצגים ולתובעים במימון הגשה של תובענות ייצוגיות ובקשות לאישור.

כיצד ניתן לדעת האם הוגשה תובענה ייצוגית בעניין שלי?

תשובה לשאלה זו ניתן יהיה למצוא בתוך פנקס התובענות הייצוגיות. בפנקס זה מצוי החומר והמידע המתקבל בעניינן של תובענות ייצוגיות, יודגש כי הפנקס פתוח לציבור הרחב וכל אדם רשאי לעיין בו (נמצא באתר בתי המשפט).

החשיבות לקיומו של פנקס כזה היא חשובה לאין ערוך, שכן הפנקס עשוי למנוע הגשה תובענה ייצוגית בעילה שכבר הוגשה בה תובענה ועל כן לא יהיה ניתן לדון בשנית. כמו כן הפנקס מאפשר לדעת האם הוגשה תובענה או לאו.

מי רשאי להגיש בקשה לאישור תובענה ייצוגית? (לשון החוק)

  1. אדם שיש לו עילה בתביעה או עניין המעוררת שאלות מהותיות של עובדה או משפט המשותפות לכלל החברים הנמנים עפ קבוצת בני אדם-בשם אותה קבוצה.
  2. רשות ציבורית בתביעה שבתחום אחת המטרות הציבוריות שבהן עוסקת הרשות הציבורית-בשם קבוצת בני אדם אשר אותה תביעה או אותו עניין, מעוררים שאלות מהותיות של עובדה או משפט המשותפות לכלל החברים הנמנים בה…

משרדנו עתיר ידע וניסיון בניהול תובענות ייצוגיות. חייגו עוד היום ללא התחייבות: אייל קורסיה ושות'-עורכי דין 

טלפון: 050-6351208

מאמר זה מספק מידע כללי וראשוני בלבד ואין הוא בא בשום מקרה להחליף ייעוץ משפטי. אין להסתמך על האמור ללא היוועצות עם עו"ד. ויודגש כי הכתוב במאמר זה  נכון למועד כתיבתו בלבד.

השאר הודעה
[pojo-form id="3365"]

אז מה היה לנו עד כה?

אהבתם? שתפו!
Facebook
LinkedIn
Telegram
Twitter
WhatsApp
Email
יש לכם שאלה?
השאירו פרטים ואחזור אליכם בהקדם.

כתבות נוספות

מחיקת חובות

מחיקת חובות

מחיקת חובות ללא הליך פשיטת רגל   מהי מחיקת חובות ללא הליך פשיטת רגל? לא פעם נתקל משרדנו באזרחים אשר נטלו הלוואות שונות מאת הבנקים

קרא עוד »
בית המשפט העליון

בית משפט העליון

לבית המשפט העליון ישנם 2 כובעים בהם הוא יושב: כובע ראשון הוא – בית המשפט לערעורים. כובע שני הוא בג"ץ בכובעו הראשון של בית המשפט

קרא עוד »

בית דין רבני

סמכויות השיפוט בענייני המעמד האישי בישראל ניתנת ל-2 ערכאות מקבילות של בתי משפט, בית המשפט לענייני משפח ובתי הדין הדתיים. ראשית נסקור את סוגי בתי

קרא עוד »

כיצד נפתח הליך בוררות?

הליך בוררות יכול ויפתח על ידי פניה של צדדים אשר הסכימו בהסכם כי ככול ויצופו סכסוכים עתידיים ברי כי העניין יועבר להתדיין בפני בורר מוסכם

קרא עוד »

הפטר בפשיטת רגל

הפטר מיד לאחר הכרזה ביהמ"ש רשאי לקבוע מיד לאחר הכרזת החייב כפושט רגל כי יינתן לחייב הפטר לחובותיו. כיצד מבקשים הפטר? חייב שהוכרז כפושט רגל

קרא עוד »